Norge legger seg flat for Tyskland. Det kalles klimatiltak!

Skrevet av Irene Ojala, skribent for Arctic Footprints.   I går satt jeg og leste om hjembygda mi Kiberg, om da den var overbefolket av tyskere. Tyskerten hulte ut hele Kibergsnesset for å overvåke skipstrafikken ute i havet. “Herregud for et styr det va, men de va jo grei – det e ikke det.” Sa …

Skrevet av Irene Ojala, skribent for Arctic Footprints.  

I går satt jeg og leste om hjembygda mi Kiberg, om da den var overbefolket av tyskere. Tyskerten hulte ut hele Kibergsnesset for å overvåke skipstrafikken ute i havet. “Herregud for et styr det va, men de va jo grei – det e ikke det.” Sa de som hadde levd i bygda under hele okkupasjonstiden. Hva annet kunne de si ? 

Da jeg var unge begynte økonomien å rette seg opp, og tyskere som hadde vært stasjonert ute på Øst-Kapp – de kom for å mimre. Det var ikke alltid populært, men de kom – de så – og de dro.

I dag kommer tyskerten tilbake, nå på jakt etter god klimasamvittighet. Men deres gode klimasamvittighet blir et mareritt for folk i Norge som blir berørt. 

For at tyskere skal få god samvittighet, lages det klimavennlig energi. Med sertifikat på at de er mennesker som slipper å føle klimaskam, kan de steike sine poteter med god samvittighet.

Mens den tyske husholdningen blir miljøvennlig, gjerdes befolkningen i Norge inn av vindturbiner. Med den norske stats vitende og vilje overkjøres lokalbefolkningen. Alt for Mammon! Livskvaliteten til norske skattebetalere og familier ofres, også det for at pengeguden Mammon skal berike såkalte miljø- og klimavennlig strømproduksjon. 

En utbygger av vindkraft må forholde seg til mange lover. Noen av dem er: 

  • Energiloven
  • Ekspropriasjonsloven
  • Plan og Bygningsloven
  • Kulturminneloven
  • Forurensingsloven
  • Naturmangfoldloven

På tross av alt dette blir ikke folk, naturen og samfunnet hørt. Urørt natur blir sprengt bort og erstattet av enorme industriområder. De ansvarlige? Politikerne på Stortinget og dagens regjering. 

Hva ville tyskerne si, hvis de visste at “klimastrømmen” de bruker til å steike kartoffelen med er ødeleggende for norsk naturmangfold, for kultur, for økologisk og økonomisk bærekraft? 

Tyskerten representerer mulitinasjonale selskaper som bruker Norges naturressurser som sin bakgård – med norske politikeres velsignelse, men mot folks vilje?  Kanskje den vanlige tysker lukker øyne og ører og vil ikke vite. Alt for pengeguden Mammon og god klimasamvittighet.  

Det står om disse mastene i “alle” aviser. Men selv om det går mot valg er politikerne ganske så stille.  Husk at neste gang kan det være du og din families eiendom som blir bura inne av vindkraft. Det er ikke til å holde ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *