Jeg liker Martha Louise!

Skrevet av Rolf-Inge Sleipnes, blogger. Jeg har en innrømmelse å komme med. Jeg liker prinsesse Martha Louise. Jeg har alltid syntes at hun fremstår som sympatisk og ærlig. Jeg vet ikke om det er politisk korrekt eller ei å komme med slike innrømmelser i en tid der et samlet pressekorps i Norge driver med en …

Skrevet av Rolf-Inge Sleipnes, blogger.
Jeg har en innrømmelse å komme med. Jeg liker prinsesse Martha Louise.
Jeg har alltid syntes at hun fremstår som sympatisk og ærlig. Jeg vet ikke om det er politisk korrekt eller ei å komme med slike innrømmelser i en tid der et samlet pressekorps i Norge driver med en nymoderne «heksejakt» mot henne.
Med forsider, gamle saker, skandaleoverskrifter om kjæresten, og «like og dele» som viktige våpen i kampen. En kamp for å hindre at Martha Louise skal kunne leve sitt liv slik hun ønsker å leve det. For som Dagbladet skrev her forleden; «Det er nok nå, Martha».
Og jeg tenker. Hvem i h….. er det Dagbladet tror de er ?
Ja. Jeg liker Martha Louise. Og jeg bryr meg døyten hvis det provoserer noen å høre det. Jeg liker folk som henne.
Jeg har aldri hørt henne si noe negativt om andre. Jeg har alltid tenkt når jeg ser henne bli intervjuet at hun er et godt menneske som ønsker andre godt. Og hun prøver ikke gjøre seg til noe annet enn hun er. Hun tør være seg selv. Selv om det må koste og ikke være det perfekte « glansbildet» journalistene mener hun bør tilstrebe. Glansbilder som de selv og vi «vanlige» mennesker aldri er i nærheten av. For vi er bare mennesker alle sammen.
Jenta har vel knapt gjort en flue fortred. Og hun har sagt fra seg sin kongelige apanasje for lenge siden. Nå er det prinsessetittelen som kreves fjernet. For den provoserer tydeligvis media så inn i hampen.
Og derfor skriver de utallige førstesider hver eneste dag om hvor ille denne prinsessen og den nye kjæresten er. En kampanjejournalistikk som skal få oss «vanlige» dødelige ut på barrikadene for å få slettet hennes prinsesse-tittel for godt.
Stygt er et mildt ord for den heksejakten som er i gang. Jeg håper folk tør tenke selv om det er slik vi skal behandle andre.
Joda, Martha har tydeligvis forelsket seg i litt spesielle menn. Men det er det mange som gjør. Og hun tror i motsetning til meg på masse overnaturlig og overjordisk.
Engler har jeg hørt hun tror på. Og hun sier i likhet med de fleste at det er mer mellom himmel og jord enn vi mennesker kan forklare. For det tenker og tror jo nesten alle. På en eller annen måte – enten de tror på Gud og Allah eller på engler. Eller de tror på at Snåsamannen har spesielle evner. Eller ser på Åndenes Makt hver uke.
Å tro på noe er et sterkt personlig valg for den enkelte. Og folk som tror må gjerne også fortelle om sin tro til andre. Selv når det gjøres kommersielt. Slik Martha tydeligvis gjør. Folk bestemmer selv hva de vil betale for. Eller høre om.
De såkalte «troende» jeg tar avstand fra er de som bruker sin tro til å begrunne og forsvare sin egen ondskap og sin terror slik vi opplever en god del av i vår tid. Det er de som er de farlige. Som vårt demokrati og våre journalister må bekjempe. Ikke folk som Martha Louise.
De som bare vil ha oss til å tro på sin egen tro – er aldri fienden.
Som min bestemor sa på 60-tallet. «-Skal du få folk til å tro på noe du selv tror på, må du gjøre det ved å fortelle om det gode i det du selv tror på. Du må aldri «skremme» andre mennesker med det onde for å få andre til å tro på det du selv tror.
Ho besta var klok. Jeg tenker Martha Louise også er det. Jeg er mer i tvil når det kommer til «ulveflokken»!
—————————-

Rolf-Inge Sleipnes. Foto: Privat

Rolf-Inge Sleipnes er daglig leder Aksess innkjøp AS i Oslo.
Han er opprinnelig fra Ågskardet i Nordland og en aktiv samfunnsdebattant blant annet gjennom sin blogg kalt Godværsbloggen.  

4 Replies to “Jeg liker Martha Louise!”

  1. En ting er nå å bruke en prinsessetittel – som ikke er beskytta – til å tjene noen kroner på spiritualitet. Men Visjon Norge er verre, de bruker Gud i kommersiell sammenheng, og selger forbønn og frelse. Det er i mine øyne mange ganger verre. Dessverre ser jeg ut til å være alene om den tanken 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *