Med respekt for sterke krefter

Boka «Sterke krefter» av Ingjerd Tjelle fra Vadsø handler om dem som hjelper, helbreder og healer. Felles for dem alle er at de har sterke krefter, som kan hjelpe andre mennesker. Hele førsteopplaget på 2000 bøker er revet vekk før jul, og et nytt opplag skal i trykken. – Jeg har truffet en nerve hos …

Boka «Sterke krefter» av Ingjerd Tjelle fra Vadsø handler om dem som hjelper, helbreder og healer. Felles for dem alle er at de har sterke krefter, som kan hjelpe andre mennesker.
Hele førsteopplaget på 2000 bøker er revet vekk før jul, og et nytt opplag skal i trykken.
– Jeg har truffet en nerve hos folk ja, det er mange som ønsker å forstå mer om de skjulte kreftene som finnes og brukes rundt oss, sier Tjelle.

Kvinner og finnmarkinger først

Tjelle forteller om stor interesse, og at det på landsbasis er finnmarkinger og kvinner som tror aller mest på de skjulte, men sterke kreftene.
VG+ publiserte en del stoff fra boka med det samme den kom, og da ba de Infact om å lage en undersøkelse der dette kom fram. Og det er ikke overraskende, mener Tjelle.
– Kvinner er skrudd sammen annerledes enn menn og er kanskje mer åpne. Men også menn snuser interessert på boka, sier hun.
– Og at vi finnmarkinger har mer tro på ting som å stoppe blod og andre former for hjelp, har jo med historien å gjøre. Vi har levd i århundrer med lite legehjelp, store avstander, hardt vær. Da var vi nødt til å hjelpe hverandre.
– Det er historien, men hva med i dag?
– Nå er det tilgang på legehjelp de fleste steder, men likevel forsvinner ikke troen på gode hjelpere. Det sier kanskje sitt, mener Tjelle.
Hvordan har møtet med hjelperne vært, hva har gjort mest inntrykk og hva har hun selv lært? Hør Ingjerd fortelle og lese fra boka i denne podkasten fra Sett Nordfra!
 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *