Sommerlab i Karasjok

Da skoler og barnehager i hele Norge ble stengt for å redusere koronasmitte, ble hverdagen snudd opp ned for alle. Derfor er Forskerfabrikken veldig glade for å kunne arrangere trygge sommerskoler, på tross av det som har vært en utfordrende vår for oss alle.

Sommerskolen arrangeres i uke 33, 10.-14. august på Karasjok Skole. Pressebilde

De gleder seg til å kunne tilby barn som skal begynne i 5.-7. klasse til høsten morsomme og lærerike aktiviteter i sommer. Sommerskolen arrangeres i uke 33 (10.-14.august) på Karasjok skole.

For andre gang skal Forskerfabrikken holde sommerskole i Karasjok. De skal spre realfagsglede til barna i lokalsamfunnet. Målet er å vise at naturvitenskap kan være skikkelig gøy. Deltakerne på Sommerlab får derfor utføre eksperimenter med helt ekte forskerutstyr.

I år har Sommerlab nytt innhold som fokuserer på miljø, bærekraft og teknologi. Pressebilde

Fra teori til praksis

I år har Sommerlab nytt innhold som fokuserer på miljø, bærekraft og teknologi. Barna skal få teste teori ut i praksis ved å bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje. Alle aktiviteter er bygget rundt målene i fagfornyelsen og FNs bærekraftmål om rent vann, ren energi og ansvarlig forbruk og produksjon.

– Å oppleve morsomme og spennende eksperimenter og andre aktiviteter som barn, har en langvarig effekt som kan påvirke barns valg av yrke senere. Erfaringene vil de kunne ha glede av hele livet – både i klasserommet, når de skal forstå hva forskning er og for å avsløre «falske nyheter», forklarer grunnlegger Hanne S. Finstad i en pressemelding.

Samarbeid for å vekke barns interesse for fagfeltet anses som et «vinn vinn» for alle. Pressebilde

Stort engasjement hos de yngre

Et av målene på årets sommerskole er å gi barn fremtidsoptimisme ved å vise og forklare hvordan forskning kan være med å løse problemer. Med vårens nåværende situasjon, er det kanskje viktigere enn noen gang å gi barn tro på fremtiden. Hvis det ikke blir mulig å gjennomføre fysiske kurs, kan de som ønsker det heller møtes i et virtuelt klasserom sammen med kurslederne og gjøre eksperimenter hjemmefra.

– Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft, forteller fabrikksjef Hanne S. Finstad.

Grunnlegger av Forskerfabrikken Hanne S. Finstad. Pressebilde

Gode forutsetninger

Vitenskap er nøkkelen til å løse mange problemer. Det er derfor viktig å gi barn gode forutsetninger for å lykkes med teknologi- og realfag. Forskerfabrikken tror behovet for folk som kan og vil jobbe med realfag vil fortsette å øke. Samarbeid for å vekke barns interesse for fagfeltet anser de derfor som et «vinn vinn» for alle.

Med på laget er: Sápmi Næringshage, Tekna Finnmark og Samfunnsløftet SpareBank 1 Nord-Norge.

– Vi i Sápmi Næringshage er veldig glade for at Sommerlab kommer til Karasjok for å gjenta fjorårets suksess. Dette er et flott tiltak som vi er stolte av å samarbeide om og som kan være med på å øke realfagsinteressen til barna i lokalsamfunnet på en morsom og spennende måte. Vi gleder oss til å ønske barna velkommen i sommer, forteller Mikkel J. Sara, Bedriftsrådgiver i Sápmi Næringshage.

Barna skal få teste teori ut i praksis ved å bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje. Pressebilde

Trygge sommerskoler

Forskerfabrikken har satt seg grundig inn i alle retningslinjer for smittevern i forbindelse med Covid-19 epidemien. Barna skal blant annet deles inn i mindre grupper og deltakerne får utdelt eget utstyr. Det viktigste for Forskerfabrikken er å gi barna en morsom og lærerik opplevelse, samtidig som barna kommer friske og sunne hjem igjen.

Mer informasjon om sommerskolen finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *