Myter og fakta om Finnmark i krig

Da Finnmark fylkesbibliotek i Vadsø inviterte til arrangementet «Myter og fakta om Finnmark i krig» med forfatter Asbjørn Jaklin kom det så mange at de måtte hente ekstra stoler for å få plass til alle.  Den kjente forfatteren og journalisten i Nordlys holdt publikums interesse i halvannen time. Tema var hentet fra «Brent jord 1944-1945» om …

Da Finnmark fylkesbibliotek i Vadsø inviterte til arrangementet «Myter og fakta om Finnmark i krig» med forfatter Asbjørn Jaklin kom det så mange at de måtte hente ekstra stoler for å få plass til alle. 
Den kjente forfatteren og journalisten i Nordlys holdt publikums interesse i halvannen time. Tema var hentet fra «Brent jord 1944-1945» om tvangsevakueringen og nedbrenningen av Nord-Troms og Finnmark og «Kampen om Narvik. 62 desperate dager» (Gyldendal forlag).
Arrangementet med Asbjørn Jaklin på Vadsø bibliotek var som del i flere turnéer på folkebibliotek i Finnmark i forbindelse med @bokåret2019.
Vi fikk et intervju med Jaklin etter foredraget der han forteller hvorfor han er så interessert i 2. verdenskrig og hvordan det er å jobbe med et materiale som er så dramatisk, men likevel lite omtalt.

Fotograf: Johan Isak Niska.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *