Da vinkassa hjalp flyktningene

Denne sjarmerende historien er hentet fra en liten kommune i nord som for første gang skulle bosette flyktninger. Spente kommuneansatte hentet den like spente syriske flyktningfamilien, mor, far og to små barn, og ønsket dem hjertelig velkommen til deres lille samfunn. Endelig skulle også deres kommune få anledning til å hjelpe. Men ingen hadde forberedt …

Denne sjarmerende historien er hentet fra en liten kommune i nord som for første gang skulle bosette flyktninger. Spente kommuneansatte hentet den like spente syriske flyktningfamilien, mor, far og to små barn, og ønsket dem hjertelig velkommen til deres lille samfunn. Endelig skulle også deres kommune få anledning til å hjelpe.
Men ingen hadde forberedt den lille kommunen om hva som skulle inngå i velkomstpakken. Da den syriske familien ankom hadde de ikke mat, bleier eller skikkelige klær for nordlig vær. De hadde heller ikke bankkort, kontonummer eller penger.
Kommunen måtte trå til slik at den lille familien fikk kjøpt det høyst nødvendige.
Men så er det jo sånn at de færreste kommuner har penger i kommunekassene lenger, det er langt til nærmeste bank og overføring av penger kunne de heller ikke foreta, for den syriske familien hadde som sagt ikke konto.
Nå var gode råd var dyre.
Da kom en kreativ kommuneansatt med et noe uvanlig forslag til løsning: Vinkassa til kommuneansatte! For der var det flere tusen kroner etter måneder med vinlotteri hver fredag.
– Vi får forskuttere vinkassa og så betaler vi tilbake når vi får ordnet dette, sa han ivrig.
Som sagt, så gjort. Det bar opp på kommunehuset, skrinet til vinkassa ble hentet frem og pengene talt opp. Det var et lån til et hjertelig godt formål, det var de alle enige om.
På den måten var det vinkassa som hjalp de første flyktningene som kom til den lille kommunen i nord. Varm og mett satt de nye innbyggerne i leiligheten og manglet ingenting.
Det er en kuriøs flyktningehistorie, ja, men også et uttrykk for en den kjente nordnorske gjestfriheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *