– Vil du skrive for SÁMi ođasmagasiidna?

SÁMi ođasmagasiidnas faste freelancer som fortalte hva som skjedde i sørsamisk område, har fått seg fast jobb. – Derfor vil vi gjerne finne en som kan skrive for oss i Sør-Sápmi.

Det sier redaktør Anne Berit Anti. 

Hun oppfordrer alle som brenner for det samiske samfunn og de samiske språkene til å ta kontakt. Om du behersker sørsamisk muntlig eller skriflig betraktes det som positivt.

– Men om du ikke kan språket, ikke la det hindre deg i å ta kontakt, da vi har en fantastisk oversetter. Vi snakker gjerne med deg uansett. Har du ikke journalistisk bakgrunn og vegrer deg for å skrive, tar vi gjerne turen bortom for å lære deg det grunnleggende og følger deg opp kontinuerlig, sier Anti.

 – Ta kontakt

SÁMi ođasmagasiidna skriver både på nord- og sørsamisk, i papirutgave og på nett. På nett finner du også artikler på norsk. Også videoer på sørsamisk publiseres de gangene det er sørsamisktalende personer som blir intervjuet.

– Det er så mye spennende som skjer i sørsamisk område og vi vil være der det skjer. Vi ser en enorm utvikling i språket og har stor tro på fremtiden. Frem til vi har funnet en eller gjerne flere som skriver fra området, må dere gjerne sende oss tips om hva som skjer. Vi sitter nemlig og planlegger en ukes tur til sørsamisk område for å lage reportasjer. Om du innen da kunne tenkt deg å skrive for oss kan vi jobbe en ukes tid med reportasjer og vi opplæring, sier Anti.

Du kan kontakte SÁMi ođasmagasiidna om du har tips eller er intressert å prøve deg som journalist. Send en e-post til redaktøren for en nærmere prat: anneberitsamimag.no