NSR samepolitiker og aktivist Beaska Niillas sender oppdateringer angående situasjonen i Kvalsund. Bildet er fra området der Fala distrikt jobber med kalvemerking og slakting. FOTO: privat

– Her har det vært stille

NSR samepolitiker og aktivist Beaska Niillas kan melde om en rolig dag i Kvalsund.

Veldig mange spør SÁMi Ođasmagasiidna om hvordan situasjonen er ved Jovsset Ánte Saras og Fálá distriktets reingjerde, da myndighetene har varslet mulig tvangsslakt denne høsten. NSR politiker og aktivist Beaska Niillas er på stedet og kan oppdatere SÁMi Ođasmagasiidna om at det har vært en stille dag.

– Det har vært stille og jeg håper det forblir slik. Om det likevel skulle skje noe her, vil jeg offentliggjøre det med en gang. Om jeg gjør det, håper jeg veldig mange stiller opp her i Kvalsund for å forhindre tvangsslakt sammens med meg, sier Beaska Niillas til SÁMi Ođasmagasiidna.

Nå har Beaska Niillas dratt vekk fra gjerdet der kalvemerking og slakting skal pågå i 3 til 4 uker fremover. Beaska Niillas startet avgårde til Kvalsund tidligere i dag. 

– Vi skal jo ha en markering her på lørdag som vi inviterer alle til. Nå er jeg på tur til leiren for å sette opp NSR:s lavvuer. Der blir jeg boende over lengre tid, sier Beaska Niillas.