Pressebilder

Mii – Gos – Goas? 08.06-15.06

Vi tar for oss noe av det som skjer i Sápmi i løpet av uken, slik at dere kan se om det er noe dere synes er spennende og bare må få med dere. Velkommen til hva, hvor og når spalten i SÁMi ođasmagasiidna!

KURS

08.06 En spennende helg i Suolovuopmi, for selvutvikling /pleie.

8-10. juni kan du være med på et kombinert kurs og opplevelses helg. Med pleie for kropp, sjel og sinn. Kurset gir mulighet til å bygge deg selv opp til en sterkere utgave av deg selv, mentalt og kroppslig, og med bedre forståelse av deg, naturen og alt rundt.

 

Dette er aktiviteter du kan melde deg på:
1. Medisinplanter og historien bak

2. Selvpleie - Hudpleie

3. Besøk i platestudio i Maze.

 

Påmelding, overnatting og program. https://www.facebook.com/events/171594570133653/

 

 

FESTIVAL

Røros Folk Festival 2018

7-10.06 Kveldspass kan kjøpes både for fredag og lørdag! Det finnes også noen få festivalpass igjen. 

Kveldspass fredag inkluderer: 
- Sastrugi - Årets bestillingsverk av Erlend Viken.
- Konsert med Sudan Dudan.
- Festivalpub med Copper City Ramblers

Kveldspass lørdag inkluderer: 
- Konsert med Triakel
- Konsert med Øystein Sunde & SVER.

 

Sommerlyst Ungdomsfestival i Tromsø

08.06 fra kl 18.00 kan du høre blant annet SlinCraze, ISÁK og Green Lake. Artistlista oppdateres fortløpende. Festivalen har gratis inngang og ungdommen inviteres til god mat med mulighet til å prøve eksotiske matretter fra hele verden. Ungdommen kan også se eller delta på basket-turnering 3V3.

Festivalen arrangeres i samarbeid med Tromsø kommune, Kirkens bymisjon, Den Kulturelle Skolesekken, TRAPP, Erling Solvang, Audiator og Erik Junge Eliasen

 

Folkefest for Repparfjord!

15-16.06 til kl. 23.00

 

Natur og Ungdom ønsker alle velkommen til en folkefest for Repparfjord og lokalsamfunnet i Kvalsund kommune, Finnmark! Bli med å feire reindrifta, den sjøsamiske kulturen og ikke minst den dyrbare naturarven som ligger i området. 

Folkefesten arrangeres som en festival, med mange ulike kulturelle innslag, bl a konsert med ISÁKResirkulertEirik Lyng og OZAS med Sara Marielle Gaup og Risten Anine Gaup. I tillegg blir det verksted i slampoesi, sjøsamisk kunstutstilling og sofasamtaler med meningsmotstandere i gruvesaken til Nussir ASA. I tillegg vil vi servere mat i samarbeid med reindriftsutøvere, og fiskere!

Målet med arrangementet er å skape et møtepunkt for ulike kulturer og ulike meninger tilknyttet næringslivet i Repparfjord. Spesielt ungdom, både lokalt og ellers i landet, inviteres til en lærerik og inspirerende helg.

ARRANGEMENTET ER ALKOHOLFRITT

Alle er velkomne! Om du deltar som medlem av Natur og Ungdom, vil de organisere overnatting og måltider for deg. Da melder du deg på her: https://goo.gl/forms/cMpavG2zW7bKZms52

 

MØTER

12-15.06 kl. 09:00-14:30 Sametingets plenumsmøte

Plenumsmøtet strømmes:
https://sametinget.kommunetv.no/no/broadcast/10

 

Se program og saksdokumenter her: 
https://www.sametinget.no/Arrangementer/Plenumsmoete-12.-15.-juni

 

 

SPRÅK

12.06 kl.17-18:30. Boađe duhkoraddat - Kom og lek. På Samisk språk –og kultursenter i Porsanger.

 

15.02 kl. 11:30-13:00 Oahpa vihtta sáni boradettiin - Lær samisk mens du spiser. Lunsj på samisk språk –og kultursenter i Porsanger.