Mii – Gos – Goas? 06.07-13.07

Vi tar for oss noe av det som skjer i Sápmi i løpet av uken, slik at dere kan se om det er noe dere synes er spennende og bare må få med dere. Velkommen til hva, hvor og når spalten i SÁMi ođasmagasiidna!

 

UTSTILLING

06.07 kl. 11-17:00 MayArt Utstilling “Travel in North”

Ustillingen finner du på Tromsø villmarkssenter som ligger i Straumsveien.

MayArt May-Linn Aaslie lager kunst som er inspirert fra nordnorsk natur og arkitektur. Nordlys, små hus i store landskap og reinsdyr er gjengående motiver i hennes malerier og grafikker.

Fram til 31. august vises et utvalg av hennes kunstverk i sammenheng med Husky Kafe programmet. Alt i utstillingen selges og det er også mulig å bestille malerier eller grafisk arbeid fra kunstneren.

Både utstillingen og Husky Kafe har fri entre

KURS

Damenens aften

11.07 kl. 18:00

Damenes aften begynner å bli en tradisjon i Lakselv, og den arrangeres nå for tredje året på rad i Gjøkenes, Lakselv. Laksefiske er i stor grad en mannsdominert hobby, men de ønsker å få flere damer interessert i denne spennende og fascinerende hobbyen. Damenes aften er et tilbud både til damer som har litt erfaring fra før, men også til de som starter helt med blanke ark og ønsker å få erfaring og et innblikk i laksefiske. På arrangementet vil det gis opplæring i fluekasting og spørsmål dere måtte lure på om laksefiske vil bli besvart. De serverer god mat, og selvfølgelig bålkaffe! Arrangør er Lakselv Grunneierforening.

SPORT

OffroadFinnmark 300

13.07 kl. 08:00 - 15.07 kl.17:00.

Delta på tøff tre dagers mountainbike ritt på 260 km i Alta. Rittet er fordelt over tre etapper for den erfarne syklisten. Har du planlagt å utfordre deg selv på sykkel så er dette sykkelrittet en manndoms- eller kvinnedomsprøve. Arrangør Glød Explorer lover øm bak og stive ben. Start ved Jordfallet 3 i Alta.

Mere info

FESTIVAL

11.07 sparkes Riddu Riddu i gang med åpning av festivalen med kulturminister Trine Skei Grande. Festivalen finner sted i Kåfjord, Nord Troms og varer frem til 15. juli. Festivalen kan by på mange arrangementer som: Barnefestival, kunstutstilling, ungdomscamp, litteratur, scenekunst, musikk, filmprogram, seminar og kurs. 

11.07 starter barnefestivalen og festivalen byr på mye for både barn og voksne.  Hver dag avsluttes med en familiekonsert/forestilling med artistene fra Riddu Riđđus hovedprogram. Denne er spesielt tilpasset barn, men også ungdom og voksne er hjertelig velkommen som publikum!

Her er årets festivalartister:

Amanda Delara 

Felgen orkester 

Solju 

Baker Boy 

Resirkulert 

Biru Baby 

Ánná Káisá Partapuoli 

Tyva Kyzy 

Wimme & Rinne 

Mari Boine 

Circumpolar Hip Hop Collab 

DJ Shub 

Leu’dd 

Club Lávvu: Niilas 

Club Lávvu: Uyaraq med gjester 

Club Lávvu: Baker Boy 

Riddu Sessions: aindás 

Riddu Sessions: aindás 

Se årets program