HVA – HVOR - NÅR? 13.07-20.07

Vi tar for oss noe av det som skjer i Sápmi i løpet av uken, slik at dere kan se om det er noe dere synes er spennende og bare må få med dere. Velkommen til hva, hvor og når spalten i SÁMi ođasmagasiidna!

UTSTILLING

13.07 kl. 11-17:00 MayArt Utstilling ”Travel in North”

Ustillingen finner du på Tromsø villmarkssenter som ligger i Straumsveien.

MayArt May-Linn Aaslie lager kunst som er inspirert fra nordnorsk natur og arkitektur. Nordlys, små hus i store landskap og reinsdyr er gjengående motiver i hennes malerier og grafikker.

Fram til 31. august vises et utvalg av hennes kunstverk i sammenheng med Husky Kafe programmet. Alt i utstillingen er til salgs og det er også mulig å bestille malerier eller grafisk arbeid fra kunstneren.

Både utstillingen og Husky Kafe har fri entré

 

FESTIVAL

13-15.07 Lofoten Piano Festival

Årets klassiske musikkfest i Lofoten. Her kan dere møte framtredende musikere fra både inn- og utland. De vil spille i våre vakre trekirker, som med sin gode akustikk og intimitet bringer publikum tett på musikerne og musikken. De ønsker å formidle store klassikerne i musikken på en folkelig, uhøytidelig og humoristisk måte, men uten å fjerne lytteren fra magien i musikken. Lofotens spektakulære natur og magiske lys vil bidra til å åpne sansene for sterke emosjonelle inntrykk.

Program: http://lofotenfestival.com/no/hjem/#!/program

19-21.07 Buktafestivalen i Tromsø. 

Da doser de på med enda mer rock, øl og sjømat i Telegrafbukta. 

I år er også artistlisten lang med blant annet: Bel Canto, Moddi, Sivert Høyem, Sondre Justad, Backstreet Girls, Television.

Sjekk ut www.bukta.no for fullt program og mer informasjon.

20-22.07 Kipparifestivalen - Kipparin festivaali.

Kvensk Festival i Børselv med allsidig program for store og små. 

Blant annet: Fotballkamp, Konsert på kvensk med Olav Skanke, Amelia Hauger Hoff og Olver Hesjevoll. Hesjing, rebusløp og mye mere. Så har du ingen planer for helgen vil vi anbefale en tur til Børselv denne helgen.

Programmet finner du her: https://www.facebook.com/kipparifestivalen/

 

LITT AV HVERT

12-14.07 Verdens største joikearkiv

Under Riddu Riđđu festivalen kan du besøke joikelavvoen. Tromsø Museum – UiT Norges arktiske universitet vil være tilstede på Riddu-sletta med flere hundre joiker fra verdens største joikearkiv. Besøk UiTs joikelávvu for å høre gamle joiker og bli kjent med dem. Hvis du ønsker å bidra med en joik eller en fortelling til arkivet så vet du hvor du skal dra. Så rens strupen og gi ditt bidrag.

 

SEMINARER

13.07 12-14:00 senteret for nordlige folk Manndalen. Hvem er kildinsamene – før og nå? Kildinsamenes historie og kultur er for mange lite kjent. På årets Sesam-seminar spørres det hvem kildinsamene er før og nå. Seminaret inkluderer en overordnet historisk gjennomgang av situasjonen til samene på Kola, samt en diskusjon om kildinsamenes situasjon i dag.

Hovedinnleder er Anna Afanasyeva, tidligere urfolksrådgiver på det internasjonale Barentssekretariatet og tidligere ph.d.-stipendiat på Senter for samiske studier (Sesam).

14.07 kl. 11-11:50 Mari Boine og UiT – drivkrefter i nord.

UiT Norges arktiske universitet utnevner i 2018, i forbindelse med UiTs 50-årsjubileum, Mari Boine til æresdoktor. Mari Boines artistkarriere fikk en god start da hun selv var student. Under seminaret blir du enda bedre kjent med artisten Mari Boine, der hun møter rektor Anne Husebekk. Mari Boine har vært en viktig stemme i sentrale samiske og urfolksspørsmål, samtidig som UiT har utviklet til å bli en av verdens viktigste forsknings- og utdanningsinstitusjoner i samiske temaer. 

Ordstyrer er Marit Anne Hauan.  

UiT inviterer på frokost i anledning seminaret

 

SPORT

20.07 Verddeturneringen i Burfjord.

Det kan stilles:

1) Lag med spillere fra en grend/bygd 

2) lag med spillere fra et reinbeitedistrikt eller siida 

3) Samarbeidslag mellom to/flere grender/bygder, to /flere reinbeitedistrikt/siidaer eller mellom grender/bygder og reinbeitedistrikt/siidaer. 

Navnet på laget skal dekke lagets sammensetning.

Det kan meldes inntil 14 spillere på hvert lag. 

De har åpnet for veteranklasse for både menn (+40) og kvinner (+35). Det betyr ikke at spillere eller lag i denne aldersgruppen ikke kan spille i senior klassen, men skal være et tilbud for de som ønsker å spille i veteranklassen.

Påmeldingsfrist 15.07. 2018 

Aldersgrense: 14 år ved årets begynnelse gjelder for både kvinne og menn